Schrijf je nu in

THROWDOWN

Open for every level and no qualifier!

We kijken terug op een fantastische eerste editie van de YU MAN RACE THROWDOWN en kijken uit naar de twee editie, die plaatsvindt op zaterdag 2 juli 2022!

De YU MAN RACE THROWDOWN is een uitdagend Next-Level event. Hét event voor sportieve mannen en vrouwen, die graag aan Obstacle Runs, CrossFit, BootCamp, Fitness of Survivalruns doen.

Ga samen met vrienden, collega's of familie de strijd aan. Obstakels en workouts worden tijdens de race gecombineerd en jij bepaalt zelf hoe ver je gaat; 1.6KM, 3.2KM of 4.8KM. De YU MAN RACE THROWDOWN bevat geen complexe oefeningen en is een toffe uitdaging voor de fanatiekelingen, maar zeker ook geschikt voor recreatieve sporters. Ga je voor de snelste tijd of ervaar je de tijd van je leven?! It’s up to you!

Zaterdag 2 juli 2022, FBK stadion in Hengelo
SEE YU THERE!

THROWDOWN
Andries

Andries

27 jaar

"Heb een aantal keer de StrongmanRun gedaan en verheug me nu ontzettend op de THROWDOWN. De combinatie van obstakels en workouts lijkt me erg uitdagend en leuk."
 • 1

  Hang like a monkey

  Moeilijkheidsgraad:

  .

 • 2

  Quarterpipe

  Moeilijkheidsgraad:

  .

 

 

Het parcours van de YU MAN RACE THROWDOWN is voor alle afstanden gelijk. Je maakt alleen zelf de keuze of je voor 1.6KM, 3.2KM of de maximale afstand van 4.8KM gaat!

Je start in de buitenbaan, in heats van 8 personen, aan een race met obstacles en wordt flink uitgedaagd op de workout zones. Hoe vaak jij de buitenring van het stadion loopt is afhankelijk van de door jou gekozen afstand. Ga je bijvoorbeeld voor de 3.2KM? Dan loop je 4 rondes van het buitenparcours (nr. 1 t/m 10) en beleef je daarna als afsluiter de finale-onderdelen (nr. 11 t/m 16) op het middenterrein. Kies je voor de 4.8KM? Dan loop je het buitenparcours 6 keer en eindig je daarna met de finale-onderdelen (nr. 11 t/m 16) op het middenterrein. Bij de finish ontvang je je welverdiende medaille.  

Hiernaast zie je de visual van het YMR THROWDOWN parcours van de 2021 editie. Het parcours van de volgende YMR THROWDOWN op 2 juli 2022, wordt hier, zodra deze bekend is, gedeeld.

Welke afstand past bij jou?

1.6KM3.2KM4.8KM
RONDES246
CONDITIE******
POWER******
OBSTACLES162840
WORKOUTS101826
VERWACHTE DUUR30-45MIN.60-90MIN.90-120MIN.

Wat krijg je:

STARTBEWIJS (1.6, 3.2 OF 4.8KM)
GARDEROBE (GEBRUIK OP EIGEN RISICO)
YMR EVENT APP
ACTIEFOTO'S
SPORTDRANK, WATER & FRUIT
FINISHER MEDAILLE
KLEEDKAMER & TOILETTEN
WARME DOUCHE
TIPS & ADVIEZEN

Optioneel:

ORIGINAL YMR FINISHER SHIRT
P-TICKET
MEDAILLE GRAVEREN
YMR CLINIC IN 2022

Doe mee met je hele box of club!

Ben jij eigenaar van een Box, Club of werkzaam als Personal Trainer en op zoek naar een ultieme uitdaging voor je leden? De YU MAN RACE THROWDOWN is anders dan andere events. Dit is het event waar álle CrossFitters aan deel kunnen nemen, ook de recreatieve leden, maar wel met de beleving van een Elite Event.

HEAT PER BOX
Samen trainen naar een doel en gezamenlijk deelnemen aan de THROWDOWN, vergroot de motivatie en het enthousiasme van je members. Wij bieden de deelnemers de beleving van een Elite Event, maar met het vertrouwde ‘box-gevoel’. Er wordt daarom gestart in heats van 8 atleten, waarbij de individuele tijd telt in het klassement. “Alleen ga je harder, samen kom je verder!”


BE PARTNER OF THE YU MAN RACE
Enthousiast geworden en van plan om met meerdere members deel te nemen aan de THROWDOWN? Wij hebben interessante tarieven wanneer je met minimaal 8 leden van je box deelneemt. Vraag je partner-promo-kit hier gratis aan! 

STRIJD VOOR EEN PLEK OP HET PODIUM

De YU MAN RACE THROWDOWN is geschikt voor elk niveau; voor de beginner en winner. Jij bepaalt zelf hoe ver je wilt gaan; 1.6KM, 3.2KM of 4.8KM. Jezelf extra uitdagen en strijden voor een plek op het podium? Ga dan de strijd aan met andere OCR-, Survival-, en CrossFitters. Haal jij de snelste tijd? Dan verover jij een plek op het podium! Meedoen aan het klassement is niet verplicht. Je kunt uiteraard ook strijden voor een door jou gesteld doel.

SPELREGELS
Bij aanvang van de THROWDOWN ontvangen alle competitors drie polsbandjes. Voor een eerlijke strijd is het van belang dat je alle obstakels en workouts juist en volledig volgens de ‘movement- en workout standard’, uitvoert. En wie kunnen dit beter beoordelen dan de aanwezige Marshals! Voer je een oefening niet goed uit? Helaas: ‘’No rep!” Er wordt een polsbandje afgeknipt en je loopt vervolgens een ‘brainfreeze’ strafronde van ongeveer 200 meter.  Raak je alle drie de bandjes kwijt? Dan mag je het parcours afmaken, maar strijd je niet meer mee voor een plek op het podium. Je ontvangt uiteraard wel een medaille en een groot applaus.

Ben jij degene die met de snelste tijd over de finish komt en ben je nog in bezit van minimaal 1 polsbandje? Dan ben jij dé WINNAAR van de THROWDOWN. Naast een onwijs trots gevoel, krijgen de drie beste vrouwen én mannen bij elke afstand (1.6KM, 3.2KM én 4.8KM) een felbegeerde YMR THROWDOWN beker. Maar dat is nog niet alles. Eén van onze partners heeft gave prijzen ter beschikking gesteld voor de winnaars van de THROWDOWN. Wat dat precies is, blijft nog even een verrassing. We kunnen al wel vast verklappen dat het jou gaat helpen  in je voorbereiding naar een volgende race!

AGE GROUPS
Het uitdagende parcours van de THROWDOWN is voor iedereen geschikt. Deelnemers worden naar leeftijd ingedeeld in zogenoemde AGE GROUPS. Op deze manier ga je de strijd aan met jouw leeftijdsgenoten. Ben jij de snelste man of vrouw binnen jouw AGE GROUP? Dan staat jou een huldiging op het podium te wachten!  

AGE GROUPS:

 • 14 – 19  jaar
 • 20 – 29  jaar
 • 30 – 39  jaar
 • 40 – 49  jaar
 • 50+ Para

YMR TRAINER

Bereid je maximaal voor en maak gebruik van onze eigen YU MAN TRAINER APP! Of je nu gaat voor de THROWDOWN, HALF MARATHON of de OBSTACLE RUN, we hebben verschillende programma’s om je perfect voor te bereiden op jouw RACE!! Ga je voor een betere tijd of de tijd van je leven? Met de YMR TRAINER sta je optimaal voorbereid aan de start.

Voor alle events en afstanden hebben wij trainingsschema’s op maat samengesteld en deze zijn eenvoudig te volgen. Daarnaast staat onze professionele en gediplomeerde trainer voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te voorzien van deskundig advies.

De YMR TRAINER biedt jou:
Δ Verschillende afstanden (5, 10, 15 en 21KM)
Δ Trainingsprogramma’s van 50 en 100 dagen
Δ Verantwoorde opbouw van je trainingen
Δ Gevarieerde workouts incl. uitleg aan de hand van 3D animaties
Δ Challenges om het maximale uit jou te halen
Δ Tips & Tricks
Δ YMR Music
Δ Korting op je startbewijs en kleding
Δ Persoonlijk en deskundig advies van de YMR TRAINER

 

STAP 1: DOWNLOAD DE YMR TRAINER APP

   

 

STAP 2: VRAAG DE ACTIVATIELINK AAN EN KRIJG TOEGANG TOT DE APP

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×